Astrologie


Astrologie is een symbolentaal en daarmee een prachtig instrument om onszelf en de wereld werkelijk te leren kennen, in al haar facetten. Niet door daarin iets te veranderen of te ontkennen maar door alles in zijn volheid te mogen ervaren en leven.

De horoscoop, de hemelkaart op het moment van je geboorte, is een energiepatroon. Het geeft onze potentie aan. Door al onze aannames, projecties, zelfbeelden en gedachtepatronen is het zicht op onze essentie versluierd...

Als wij onze eigen energie durven leven en de blokkades doorzien kunnen we de weg vrij maken om onze potentie tot bloei te laten komen en te worden wie we werkelijk zijn. 

Hoe die vervulling eruit ziet is voor iedereen uniek. We kunnen alleen maar ons eigen pad lopen. De studie van Astrologie licht de sluier op, geeft inzicht in de richting waarin we gaan en hoe we dat kunnen doen. Alles is proces en van voorbijgaande aard.

Astrologie helpt ons met waarnemen van onszelf en anderen. Er zijn veel soorten astrologie. Van oudsher worden de ‘sterren’ geraadpleegd over allerlei onderwerpen. Uit een horoscoop kun je bijvoorbeeld informatie halen over:

- Wie zijn we als persoonlijkheid/ego?

- Wat zijn onze sterke/minder sterke karaktereigenschappen?

- Wat voor (generatie)thema’s, conditioneringen, maskers hebben we meegekregen en opgebouwd vanuit de wereld, de opvoeding  (of vanuit generaties voor ons), en zelfs al vanuit de baarmoeder? Welke (zelf)beelden hebben we gevormd, die ons ware zelf misschien juist wel versluieren? Hoe was ons ouderbeeld en wat voor informatie kan dat geven over huidige ervaringen?

- Waar liggen onze talenten? En waar ligt mogelijk een roeping op ons te wachten?

- Wat zoeken we in de relatie of in contacten? Hoe leren we, verwerken we de feiten, maken we het tot een visie? 

- Door de beweging van de planeten te volgen en te zien waar deze in onze horoscoop nu verbinding mee maakt kun je kijken: Wat voor thema’s zijn er nu aan de orde, en wat is de boodschap uit situaties uit het verleden, waar we nu iets mee zouden kunnen? Waarom gebeuren dingen nu? Wat vertelt het?

-  En nog vééééééél meer.

Daarmee kan het een prachtig instrument zijn voor bijvoorbeeld, leraren in welk soort onderwijs dan ook, therapeuten, genezers en iedereen die op wat voor manier dan ook werkt met mens (en dier). En natuurlijk voor iedereen die op zoek is naar zichzelf.

Wat je bovenal uit een horoscoop kunt halen:

Wat komen we hier nou eigenlijk doen? Wie zijn we in essentie? Wat is ons ware wezen voorbij al deze persoonlijke stukken? Het kan ons helpen met zoals ik het zelf noem: een centrumverschuiving: van het geloof dat we een persoon zijn op zoek naar heelheid en ware vervulling, naar het weer terugherkennen dat we de heelheid ZIJN met daarin een ervaring van ons als persoon.

Mijn passie van jongs af aan is: Wie zijn we nou echt? De persoon die we denken te zijn, en de overtuigingen die we hebben meegekregen of die we zelf hebben gevormd, verandert met de jaren en is afhankelijk van hoe en waar we zijn opgegroeid.

We noemen dit onze persoonlijkheid, onze identiteit. Is deze steeds veranderende bundel van gedachten en dit beeld van onszelf wat we hebben opgebouwd het enige wat we zijn?

Voedt deze identiteit ons of ervaren we dat zij eigenlijk tegelijkertijd onze ware essentie in de weg zit? Alsof ons ware Zelf verstopt zit achter al die gedachtenconstructies, overlevingsstrategieën, conditioneringen en gewoonten?

Zoals ik al eerder zei: Wat mij in mijn zoektocht zo heeft geraakt, is dat tradities (of dit nu sjamanisme, natuurvolkeren, religie, de wetenschap, de levens en wijsheden van de vele inspirators zijn) steeds wijzen naar hetzelfde simpele feit: Onze ware essentie is vrijheid, liefde, vreugde en geluk. Zonder identificatie met ‘iets’ en dus ook al die thema’s die we meedragen, is het ons ware potentieel om dit te ervaren en te zijn.

Astrologie vind ik een prachtig hulpmiddel om zowel de weg van de persoonlijkheid inzichtelijk en helder te krijgen, de gebruiksaanwijzing van onszelf te begrijpen, en ervan te genieten in al haar facetten. En tegelijkertijd om weer contact te maken met ons ware zelf achter deze persoonlijkheid, van waaruit de hele film van ons leven bezien wordt, oké is, en vanuit meer begrip en acceptatie ervaren en geleefd kan worden.

Juist door de astrologie, waarin je ook kunt zien wat voor thema’s er nu aan de orde zijn of waarom iets ooit gebeurde, is mijn richting van het ‘willen genezen, oplossen van problemen en pijn’, verandert in het tijdelijk meelopen om zelfinzicht te krijgen, die thema’s helder te maken die jou ware zelf lijken te bedekken. Je ware essentie helder te krijgen, en van daaruit te leven.           

We richten ons doel vaak op het ontwikkelen, de groei van de persoonlijkheid. Maar zou het kunnen zijn dat onze persoonlijkheid (die als deel nooit volmaakt kan zijn) onze ‘engel’ is die ons via het leven (wat soms mee en soms tegen zit) weer in contact kan brengen met onze diepere essentie? 

Je bent van harte welkom voor een horoscoopduiding! Als je wilt nemen we de duiding op, zodat je deze later nog eens kunt terugluisteren.

Of als je in een klein groepje je eigen horoscoop wilt leren ontdekken of begrijpen dan kan dat ook.

Zie bij 'Home' wat ik zoal aanbiedt op astrologie gebied.

Hieronder meer informatie over de 2 jarige Opleiding.2 Jarige Opleiding tot Basis Astroloog:

Wat vooral het doel is van de opleiding, is om via een traject van 2 jaar de symbolentaal van de astrologie te leren kennen en duiden. Zowel in je eigen horoscoop als dat van je medecursisten. We zullen altijd werken met kleine groepjes zodat persoonlijke ontwikkeling en begeleiding centraal staan. De opleiding bestaat uit 2 jaar van elk 12 dagen.

Om te specialiseren en te verdiepen organiseer ik workshops en blokken over specifieke onderwerpen. Net waar behoefte aan is. Desnoods kan ik hiervoor ook andere astrologen of mensen met aanverwante disciplines uitnodigen om hun kennis te delen.

Je kunt hierbij denken aan:

- Verdieping in de spirituele astrologie voor jezelf persoonlijk of voor in je werk als therapeut, leraar etc. om inzicht te krijgen in de ander.

- Relatie astrologie

- Als ouder of leraar: Hoe zit mijn/dit kind in elkaar? Hoe leert het? Waar zitten zijn/haar kwaliteiten of moeites? Wat heeft mijn kind vooral van ons als ouders nodig? enz.

- Astrologie staat nooit stil. Er zijn steeds weer nieuwe objecten, planetoïden, enz. die ons van alles te vertellen hebben.

- Ontwikkelingsfasen in de mens. En hoe de astrologie in elke fase licht kan geven op wat belangrijk, of nodig is in elke fase.

- Ik zal zeker sprekers uit gaan nodigen die gespecialiseerd zijn in diverse boeiende onderwerpen op astrologie gebied als ook aanverwante thema's en onderwerpen. Als bijvoorbeeld: karakterstructuren, tarot, astronomie, numerologie enz.

- Enzovoort, enzovoort.


Een inhoudsopgave van wat aan bod zal komen in deze eerste 2 jaar: klik op onderstaande link:

Inhoud%20opleiding%20tot%20basis%20astroloog%20Vrij%20Leven.docx


Introductiecursus:

Met mogelijkheid tot doorstroming naar de Opleiding tot Basis Astroloog

Voor mensen die willen snuffelen aan de astrologie of het gewoon leuk vinden om met een groepje met astrologie bezig te zijn, is er ook de mogelijkheid om in wekelijks of 2 wekelijkse bijeenkomsten op een ochtend, middag of avond samen aan de slag te gaan. Zoals vermeld in het kopje: er is mogelijkheid om door te stromen naar de opleiding, mocht je passie helemaal gewekt zijn.Voor meer informatie mail naar: ag.hollander@telfort.nl

Of bel: 06-20778725


"Everybody wants to be a star.

Yourself is the Universe."

Mooji