Coaching, Zelfonderzoek, Astrologie

Coaching/Zelfonderzoek

Wil je gewoon een maatje, waar je mee wilt sparren om je eigen dingen weer helder te krijgen? Ben je even het spoor bijster? Of heb je even behoefte aan iemand die met je meekijkt in jouw leven? Samen de thema’s ontdekken die jouw ‘vrij leven’ in de weg staan?

Wat we als hulpmiddelen kunnen gebruiken, en wat je zelf aangeeft waar je behoefte aan hebt kunnen zijn:

- Gesprekken

- EMDR

- Astrologie

- Meditatie

- Emotioneel lichaamswerk

- Individuele opstellingen 

 

Praat je gemakkelijker en vrijer tijdens een wandeling, dan kunnen we dit combineren.


 
Everybody wants to be a Star...

Your Self is the Universe!!!

Mooji

 

Astrologie:

Astrologie is een symbolentaal en daarmee een prachtig instrument om onszelf en de wereld werkelijk te leren kennen, in al haar facetten. Niet door daarin iets te veranderen of te ontkennen maar door alles in zijn volheid te mogen ervaren en leven. 

Er zijn veel soorten astrologie. Van oudsher worden de ‘sterren’ geraadpleegd over allerlei onderwerpen. Uit een horoscoop kun je bijvoorbeeld informatie halen over:

- Wie zijn we als persoonlijkheid/ego?

- Wat zijn onze sterke/minder sterke karaktereigenschappen?

- Wat voor (generatie)thema’s hebben we meegekregen vanuit de opvoeding, de plek waar we zijn opgegroeid, en zelfs al vanuit de baarmoeder? Hoe was ons ouderbeeld en wat voor informatie kan dat geven over huidige ervaringen?

- Waar liggen onze talenten? En waar ligt mogelijk een roeping op ons te wachten?

- Wat zoeken we in de relatie of in contacten?

- Wat voor thema’s zijn er nu aan de orde, en wat is de boodschap uit situaties uit het verleden, waar we nu iets mee zouden kunnen?

-  En nog vééééééél meer.

Maar bovenal:

Wat komen we hier nou eigenlijk doen? Wie zijn we in essentie? Wat is ons ware wezen voorbij al deze persoonlijke stukken? Het kan ons helpen met zoals ik het zelf noem: een centrumverschuiving: van het geloof dat we een persoon zijn op zoek naar heelheid en ware vervulling, naar het weer terugherkennen dat we de heelheid ZIJN met daarin een ervaring van ons als persoon.

Mijn passie van jongs af aan is: Wie zijn we nou echt? De persoon die we denken te zijn, en de overtuigingen die we hebben meegekregen of die we zelf hebben gevormd, verandert met de jaren en is afhankelijk van hoe en waar we zijn opgegroeid.

We noemen dit onze persoonlijkheid, onze identiteit. Is deze steeds veranderende bundel van gedachten en dit beeld van onszelf wat we hebben opgebouwd het enige wat we zijn?

Voedt deze identiteit ons of ervaren we dat zij eigenlijk tegelijkertijd onze ware essentie in de weg zit? Alsof ons ware Zelf verstopt zit achter al die gedachtenconstructies, overlevingsstrategieën, conditioneringen en gewoonten?

Zoals ik al eerder zei: Wat mij in mijn zoektocht zo heeft geraakt, is dat tradities (of dit nu sjamanisme, natuurvolkeren, religie, de wetenschap, de levens en wijsheden van de vele inspirators zijn) steeds wijzen naar hetzelfde simpele feit: Onze ware essentie is vrijheid, liefde, vreugde en geluk. Zonder identificatie met ‘iets’ en dus ook al die thema’s die we meedragen, is het ons ware potentieel om dit te ervaren en te zijn.

Astrologie vind ik een prachtig hulpmiddel om zowel de weg van de persoonlijkheid inzichtelijk en helder te krijgen, de gebruiksaanwijzing van onszelf te begrijpen, en ervan te genieten in al haar facetten. En tegelijkertijd om weer contact te maken met ons ware zelf achter deze persoonlijkheid, van waaruit de hele film van ons leven bezien wordt, oké is, en vanuit meer begrip en acceptatie ervaren en geleefd kan worden.

Juist door de astrologie, waarin je ook kunt zien wat voor thema’s er nu aan de orde zijn of waarom iets ooit gebeurde, is mijn richting van het ‘willen genezen, oplossen van problemen en pijn’, verandert in het tijdelijk meelopen om zelfinzicht te krijgen, die thema’s helder te maken die jou ware zelf lijken te bedekken. Je ware essentie helder te krijgen, en van daaruit te leven.                        

We richten ons doel vaak op het ontwikkelen, de groei van de persoonlijkheid. Maar zou het kunnen zijn dat onze persoonlijkheid (die als deel nooit volmaakt kan zijn) onze ‘engel’ is die ons via het leven (wat soms mee en soms tegen zit) weer in contact kan brengen met onze diepere essentie? 

Je bent van harte welkom voor een horoscoopduiding! Als je wilt nemen we de duiding op, zodat je deze later nog eens kunt terugluisteren.

Of als je in een klein groepje je eigen horoscoop wilt leren ontdekken of begrijpen dan kan dat ook.

Heb je interesse of toch nog vragen, mail/bel dan gerust.

Mail: ag.hollander@telfort.nl

  

 

 

Hoe alles zowel op micro- als macrokosmosgebied in feite hetzelfde is, en vanuit dezelfde harmonieuze frequenties ontstaat vanuit het Niets. Vorm krijgt, verandert, en uiteindelijk weer opgaat in dat Niets. (Het niet-iets, het nulpuntsveld, het Absolute, de Heelheid).

Zonder deze zogenaamde leegte, dit Niets, kan er niet 'iets' bestaan...

Het wonder en geschenk, dat wij dat overvolle Niets zijn, van waaruit we continu toeschouwer zijn van alles wat we zien en ervaren, inclusief de persoon die we denken te zijn... 

Verwondering... Dankbaarheid... Intens geluksgevoel