Astrologisch centrum: Ster van het Noorden


Astrologisch centrum:

         Ster van het Noorden"Wij, Engelien Hanzens en Tonny Hollander zijn helemaal gegrepen door het Astrovirus. Wij willen niets liever dan iedereen deelgenoot maken van de waarde van de Astrologie."


Klik voor meer informatie op de link van onze website:

http://www.stervanhetnoorden.comprogramma Ster van het Noorden:


13 Juli: 2018: Inspiratiedag: de hoekhuizen.

Op vrijdag 13 juli organiseren we een dag met het thema: De hoekhuizen. Met de hoekhuizen wordt bedoeld in de astrologie:

De Ascendant:              Het eerste huis         Hoe begin je aan dingen

Het Imun Coelie           Het vierde huis         Hoe ben je geworteld

De Descendant:           Het zevende huis     Hoe ga je het contact met de ander aan

Het Medium Coelie:    Het tiende huis         Hoe manifesteer je je in de wereld

We gaan deze dag onderzoeken in hoeverre we ons de thema’s van de Ascendant en het Imum Coelie bewust zijn, hoe we deze uitleven en vormgeven. En we gaan kijken naar de Descendant en het Medium Coelie. Leven we deze vanuit de inprentingen van ons verleden en onze conditioneringen, of leven we wat we vrij vanuit wat onszelf willen ervaren? Met andere woorden: Hoe herken je de thema’s die je vanuit opvoeding en inprenting hebt meegekregen, en hoe overstijg je deze?

We zullen dit gaan onderzoeken aan de hand van ieders eigen persoonlijke horoscoop. We gaan hier op deze dag op verschillende manieren mee aan de slag. (Wat handig is als je meedoet aan deze dag is (als het kan) te vragen aan je ouders hoe de tijd voor, tijdens en rond de bevalling van jou was.)

Datum:           13 juli 2018

Tijd:                 Van 10 tot 16.00 uur.

Plaats:            Bercoperweg 73, Makkinga

Lunch:            Er is een maaltijdsoep. Brood zelf meenemen.

Kosten:          60 euro.

Aanmelden:  Via de mail: astrologie.stervanhetnoorden@gmail.com       

                        Of bij Engelien: engelienh@planet.nl, of bij Tonny: ag.hollander@telfort.nlBlok van 4 zaterdagen: Workshop kennismaken met de Plutoïden met Saskia van Vliet.

Tijdens deze vierdaagse workshop (verdeeld over 4 zaterdagen, in het noorden van Nederland) zullen we aan de slag gaan met de vraag: Wat komen de Plutoïden ons vertellen? We waren al bekend geraakt met Pluto en bewust van zijn impact. Dit maakt ons wellicht allemaal nieuwsgierig en misschien wel een beetje onzeker, want wat ligt er in dit voor alsnog onzichtbare gebied voorbij Neptunus op ons te wachten (persoonlijk en collectief)? Wat zullen we tegenkomen?

Wij nodigen jullie uit om het ruimtelijk gebied van Pluto te komen verkennen. Wie meld zich aan?

In deze workshop benaderen we dit thema zowel theoretisch, mythologisch als persoonlijk. De eigen ervaring zal hierin een centrale rol spelen. Dit eerste blok van 4 dagen zullen we elke dag een Plutoïd gaan onderzoeken. (Pluto, Eris, Sedna en Quaoar). Bij voldoende interesse kan er vervolg komen voor de andere Plutoïden.

De praktische organisatie is nog niet helemaal rond. Wel kun je alvast data noteren en je eventueel opgeven. In dit eerste blok van 4 dagen zullen we elke dag een andere Plutoïd onderzoeken (Pluto, Eris, Sedna en Quaoar). Bij voldoende interesse komt er vervolg met de andere Plutoïden.

Data:                   15 september, 6 oktober, 27 oktober, 17 november

                             (je geeft je op voor het hele blok)

Aanmelden:       astrologie.stervanhetnoorden@gmail.com       

                             Of bij Engelien: engelienh@planet.nl, of bij Tonny: ag.hollander@telfort.nl19 September 2018: Kennismaken met intuïtief tarotkaarten duiden

Wij gaan deze middag aan de slag met tarotkaarten, namelijk Rider Waite kaarten. Deze kaarten worden wereldwijd het meest gebruikt en is ook een mooie opstap om daarna eventueel met andere kaartspellen aan de slag te gaan.

We gaan eerst beginnen met een uitleg over tarot, waar het vandaan komt en waar de kaarten uit bestaan. Deze introductie wordt begeleid met een PowerPointpresentatie. Dit wordt kort omdat spelen met de kaarten veel leuker is om te doen. We gaan naar aanleiding van je geboortedatum je zielekaart uitrekenen en deze daarna bespreken. Dit is geen kaartlegging maar wel een begin om te leren hoe je intuïtief naar de kaart kan gaan kijken.

Na de pauze gaan we een kaartlegging doen, dit aan de hand van vragen die zijn voorbereid Er zijn veel boeken over tarotkaarten, wat de betekenis van de kaart kan inhouden. Die duiding is veelal te sturend en eenzijdig. Elke vraag vraagt om zijn eigen duiding. Daarom is de basiskennis van de kaarten voldoende om intuïtief méér informatie uit de getrokken kaart te halen dan dat de boeken kunnen beschrijven. In de bijgeleverde syllabus die je meekrijgt staat elke kaart benoemd met steekwoorden. Vooral in het begin zijn die steekwoorden een “kapstok” om intuïtief de juiste antwoorden te vinden op de vraag die je gesteld hebt.

Iets over de begeleidster: “Ik heb in 3 jaar deze techniek van tarot kaarten duiden geleerd bij Berthe van Soest. Zowel de Rider-Waite als de Inner Child kaarten heb ik leren duiden. Ook dromen duiden via de kaarten en de kaarten gebruiken als zorgverlener heb ik gevolgd.”

Als je mee wilt doen is het fijn als je zelf de kaarten van tevoren aan gaat schaffen. (alleen Rider-Waite, andere kaarten vragen een wat andere benadering). Deze zijn te koop bij de boekhandel of anders wel via internet.

Zou je bij je aanmelding je geboortedatum op willen geven zodat je zielekaart alvast kan worden uitgerekend, en een uitdraai hiervan kan worden gemaakt. Bij voldoende interesse is vervolg mogelijk.

Plaats:                  Bercoperweg 73, Makkinga

Datum:                19 september 2018

Tijd:                      Van 13.00 tot 17.00 uur

Kosten:                40 euro (inclusief uitgebreide reader)

Aanmelden:        astrologie.stervanhetnoorden@gmail.com       

                              Of bij Engelien: engelienh@planet.nl, of bij Tonny: ag.hollander@telfort.nl


Algemeen: Wat is astrologie, en wat kunnen we je bieden?

Astrologie is een symbolentaal en daarmee een prachtig instrument om onszelf en de wereld werkelijk te leren kennen, in al haar facetten. Niet door daarin iets te veranderen of te ontkennen maar door alles in zijn volheid te mogen ervaren en leven. En het is meer dan enkel kennen, het geeft aan hoe we kunnen ontwikkelen, van vervormde kracht naar kwaliteit, van status quo naar beweging. Het geeft ons inzicht waarom wij op deze wereld zijn, wat onze ziel hier wil leren. Maar ook wat ons gereedschap is om dat doel vorm te geven.

Het helpt ons daarmee ook om te herontdekken wie we in essentie zijn. Zowel wat betreft onze persoonlijkheid als dat wat voorbij de persoonlijkheid is.

Een centrumverschuiving van het geloof dat we een persoon zijn op zoek naar heelheid en ware vervulling naar het weer terugherkennen dat we de heelheid zijn met daarin een ervaring van ons als persoon.

De horoscoop, de hemelkaart op het moment van onze geboorte, is een energiepatroon. Het geeft onze potentie aan. Door al onze aannames, projecties, zelfbeelden en gedachtepatronen is het zicht op onze essentie vertroebeld.

Als wij onze eigen energie durven leven en de blokkades doorzien kunnen we de weg vrij maken om onze potentie tot bloei te laten komen en te worden wie we werkelijk zijn. Dan kunnen we thuis komen, iets waar we toch allemaal diep in ons hart naar op zoek zijn.

Hoe die vervulling eruit ziet is voor iedereen uniek. Het pad waarop wij lopen is voor iedereen een ander pad. Wij kunnen alleen maar ons eigen pad lopen.

De studie van Astrologie licht de sluier op, het geeft inzicht in de richting waarin wij gaan en hoe we dat kunnen doen. Alles is proces en van voorbijgaande aard. Astrologie helpt ons met waarnemen van onszelf en anderen tegen de achtergrond van ……


En daarom zijn wij gestart met ons Astrologisch centrum: Ster van het Noorden, waarin wij voor een breed publiek astrologie op maat kunnen bieden. Dit in de vorm van lessen, workshops, etc. voor mensen die even willen snuffelen tot mensen die een afgeronde studie willen volgen.

Voor beginners is er een tweejaarlijkse route tot basis-astroloog. Daarnaast hebben we alles in huis om mensen tot volwaardig praktiserend astroloog op te leiden.

Om te specialiseren en te verdiepen organiseren we workshops en blokken over specifieke onderwerpen. Dit in ruime zin, we kijken waar behoefte aan is. We kunnen hiervoor andere astrologen of mensen met aanverwante disciplines uitnodigen om hun kennis te delen.

 

Wat kun je met astrologie? een greep uit de vele mogelijkheden:

 ·       Psychologisch: welk karakter heb ik; hoe leer ik, verbind ik, etc.

·        Relatie: Wat gebeurt er tussen mensen

·        Spiritueel: waarvoor ben ik op aarde

·        Mundaan: wat gebeurt er in de wereld

·        Medisch: wat is uit balans en kan hersteld worden

·        Electie: wat is het juiste moment voor iets

·        Bedrijfsastrologie: waar heeft een bedrijf rekening mee te houden

Daarmee kan het een prachtig instrument zijn voor bijvoorbeeld, leraren in welk soort onderwijs dan ook, therapeuten, genezers en iedereen die op wat voor manier dan ook werkt met mens (en dier). En natuurlijk voor iedereen die op zoek is naar zichzelf.Ons mailadres: astrologie.stervanhetnoorden@gmail.com.

Onze website: www.stervanhetnoorden.com  

 

 

 

 

"Relax, nothing is under control"